menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Az Invitel nevében kártevővel dúsított dokumentumok érkeznek (2019.07.10)
Bejegyzések a témában:   biztonsag   virus   malware  
Hozzászólások
Az Invitel nevében kártevővel dúsított dokumentumok érkeznek, látszólag legitim emailhez csatolva. De csak látszólag, mert figyelmesebben olvasva azért közel sem tökéletes magyarsággal íródott az email:

"Kérjük, ellenőrizze a csatolt dokumentumot, írja alá és térjen vissza.
-
Az ebben a közleményben foglalt információ fenntartva van, és csak az a személy (ek) re vonatkozik, akinek a címzettje van, és amelyet nem lehet személyes kommunikációnak tekinteni, és ezért minden válasz ismert lehet a vállalathoz tartozó személyek számára. Ha ez az üzenet helytelenül érkezik, értesítse a feladót az e-mailre válaszolva. Ez a feljegyzés is megerősíti, hogy ezt az e-mailt egy számítógépes vírusok elleni megfelelő program vezérli.

Ez az e-mail és az összes kísérő fájl bizalmas, és kizárólag arra a személyre vagy szervezetre vonatkozik, akinek címzettje és amely nem tekinthető személyes kommunikációnak, így minden válasz elérhető lehet a Társasághoz tartozó személyek számára. Ha helytelenül kapta meg ezt az e-mailt, kérjük, értesítse a feladót. Ez a lábjegyzet azt is megerősíti, hogy ez az e-mail üzenet a megfelelő szoftverrel ki van téve a számítógépes vírusoknak."

Az email tárgya: A szerződéskötés előtti megállapodások

Egy doc fájl is érkezik, amely valami extrát is ad vélhetőleg a megnyitásakor: