menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Fájlok védelme a jogosulatlan módosítás ellen (2019.08.10)
Bejegyzések a témában:   biztonsag   virus   malware   windows  
Hozzászólások
A Windows biztonság (korábban Windows Defender) ad egy egyszerű, ám mégis hatékony fájl védelmi megoldást, amely nagyon hasznos, ha a rosszindulatú módosítások ellen védenénk a fontos fájlokat.

Ehhez első lépésként meg kellene nyitni, amely  megtehető a Start menüből is (begépelve, hogy Windows biztonság) vagy az ikonjára kattintva.Bal oldalon van a "Vírusok és veszélyforrások elleni védelem", amelyen belül alul a "Zsarolóprogram elleni védelem kezelése".

Ennek bekapcsolva kell lennie:A "Védett mappák"-ban szerepelnek azok a mappák, amelyekhez a programok nem férnek hozzá (pár kivétellel).

Itt eleve lesz egy halom mappa, amelyeket sajnos nem távolíthatunk el, viszont hozzáadhatunk tetszőleges mappákat:És ennyi. Ami tudni kell, hogy innentől kezdve a programok a felsorolt mappákban nem hozhatnak létre, vagy módosíthatnak fájlokat. A blokkolásról a Windows biztonság nem értesít, de megnézhető miket blokkolt és minden szükséges program felvehető megbízhatóként. Ez a beállítás természetesen eredményezhet megmagyarázhatatlan hibákat, például mentésnél egy program közli, hogy sikertelen volt. De ez elkerülhető.

Itt állítható be:Blokkolási előzmények

Ezeket a programokat blokkolta.Alkalmazás átengedése a mappákhoz való hozzáférés szabályozásán

Itt lehet egy programnak hozzáférést adni a mappában tárolt fájlokhoz.Rákattintva két lehetőség van:A 2. lehetőséggel már előzetesen lehet engedélyezni a hozzáférést. A gomb alatt pedig megjelennek az engedélyezett programok.