menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
OnWorks - instant távoli számítógép (2019.08.19)
Bejegyzések a témában:   rendszer  
Hozzászólások
Az OnWorks egy hasznos szolgáltatás, egyetlen klikkel indítható egy távoli számítógép, ami pont olyan, mint amely előtt ülsz. Vagyis lehet böngészőt, programokat használni, stb.

Így hasznos akkor is, ha valamit megnéznél az interneten, de kétséged van afelől, hogy megbízható weboldallal van dolgod. Mivel egy teljesen más számítógépen fut, így nyugodtan megnézhetsz bármilyen weboldalt (de nyilván ne adj meg bejelentkezési és egyéb érzékeny adatokat).

De számos programot is futtathatsz valójában, így ha kellene valami, de nincs engedélyezve az aktuális gépen, viszont az OnWorks oldala elérhető, akkor szintén hasznos lehet.

Egy hátránya van, hogy Windows nem használható, csak Linux, viszont van Windows felület is:"Run online" és elindul a távoli számítógép.

Mint látható, eleve van böngésző telepítve (Firefox):És működik is:De a Start menüben még egy halom másik program is van:Ami kérdésként felmerülhet, hogy az esetlegesen keletkező fájlokat hogyan lehet megszerezni, hiszen azok a távoli gépen vannak? Használható valamilyen közvetlen fájlküldő, mint a takeafile.com vagy feltölthető pl. Google Drive-ra. De mivel nem a saját számítógépünk, így nem érdemes szolgáltatásokba bejelentkezni, vagy esetleg egy külön accounttal. Ugyanezzel a módszerrel fájlokat is küldhetünk a virtuális gépbe.

És persze az érzékeny, bizalmas fájlokat szintén nem érdemes megnyitni, szerkeszteni ezeken a virtuális gépeken.