menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Feltámadt a Microsoft PowerToys (2019.09.06)
Bejegyzések a témában:   windows   rendszer  
Hozzászólások

A Microsoft PowerToys egy olyan programcsomag, amely a Windows funkcióit bővíti ki és a Windows 95, XP-s időkben volt népszerű (és használható), aztán fejlesztés hiányában szépen lassan eltűnt. Viszont a Microsoft közkinccsé tette a forráskódját és van aki lát benne fantáziát, így feltámasztotta. Az első verzió már letölthető.

Jelenleg az egyik funkció a Fancy Zones, amely a programok ablakainak elrendezését segíti, nem kell külön-külön méretezgetni:Először be kell állítani, amelyhez a PowerToys ikonjára kell egyszer kattintani, majd bal oldalon a FancyZones és Edit zones.
Innen ki lehet választani egy elrendezést, majd Apply:De a részek száma is módosítható:És a custom-ben teljesen egyedi elrendezést is be lehet állítani.

A használata egyszerű, a program ablakának mozgatása közben a Shift-et nyomva tartva aktiválható a FancyZones, majd a kívánt rész felett felengedve a helyére kerül.A másik funkció a Shortcut Guide, amely megmutatja, hogy milyen gyorsbillentyűk használhatók. Ehhez a Windows gombot kell lenyomva tartani, míg aktivizálódik:Ilyenkor megjelennek  a billentyűk, amelyekkel valamit lehet csinálni és az aktuálisan aktív ablak is módosítható:

  • felfele nyíl: teljes méret
  • le: kis méret
  • balra: igazítás bal oldalra
  • jobbra: igazítás jobb oldalra
Egyelőre ezeket tudja a PowerToys, de további funkciók várhatók.