menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Már nem csak a pénzünket akarják, hanem a számítógépünk teljesítményét is (2017.09.19)
Bejegyzések a témában:   bitcoin  
Hozzászólások
A zsarolóvírusok továbbra is komoly fenyegetést jelentenek, azonban úgy tűnik most már a számítógépünk teljesítményét is szeretnék egyesek.

Ugyanis alig került felfedezésre, hogy egy weboldal (The Pirate Bay) bitcoin bányász scriptet futtat észrevétlenül a háttérben, most a SafeBrowse nevű Chrome kiegészítőről derült ki ugyanez (azóta már eltávolításra került a Chrome Áruházból).

A bitcoin virtuális pénz ("kriptopénz"), amely "előállítható" bármely számítógépen, vagy bármely olyan eszközön, amely alkalmas a szükséges számítások elvégzésére. Ehhez, mint látható is, még csak programot sem kell telepíteni, mert böngészőben, teljesen észrevétlenül a háttérben is megoldható, már egy weboldal meglátogatásával is. A számítógép processzorát viszont igénybe veszi és így azért előbbb-utóbb minden bitcoin bányász scriptet futtató weboldal vagy más egyéb lebukhat, ahogy az most is megtörtént.

Könnyen meglehet, hogy ebből egy trend alakul ki és egyre több ilyen weboldallal és egyebekkel találkozhatunk a jövőben.