menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Android (Flutter) fejlesztés, 3. rész - emulátor létrehozása, használata (2019.09.18)
Bejegyzések a témában:   flutter   android  
Hozzászólások
Bár a fizikai telefonon (tableten, eszközön) való tesztelés, több mint ajánlott, azért lehetőség van Android emulátor használatára is, amellyel tetszőleges verziójú Android-dal és eszközzel próbálhatjuk ki az alkalmazásokat.

Mivel emuláció, így azért megvan a maga gépigénye és egyéb követelményei és a grafikus gyorsítást is erősen ajánlott használni.

Az emulátorok létrehozására az AVD manager használható, amely elérhető az Android Studio-ból.
.


MajdVálassz egy eszközt és Next.Válassz egy rendszert (rendszer image), lehetőleg az ajánlott listából és kattints az ott lévő Download-ra.Ha végzett a letöltéssel, akkor Finish és visszadob az előző ablakra, ahol már kattintható a Next gomb alul.Adhatsz neki egy nevet, a kezdeti kijelző pozíciót (Startup orientation). A hardver emulációhoz legyen kiválasztva:És kész, bezárható.Ha a második részben létrehozott projekt meg van nyitva, akkor ott meg is jelenik a virtuális eszköz:A korábban megismert módok elindítható a zöld háromszöggel.

Némi idő elteltével elindul:A szokott módon, lentről felfele húzva megjelennek  az alkalmazások és ott lesz a teszt projekt is.El is indítható:Vagyis emulátorral számos eszközön és Android verzión kipróbálhatjuk az alkalmazásainkat és persze több is létrehozható.