menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Programok futtatása sokkal biztonságosabb környezetben a Sandboxie-val (2019.09.18)
Bejegyzések a témában:   sandboxie   rendszer   biztonsag  
Hozzászólások
Ha a programok a rendszertől elkülönített környezetben futnak, akkor az jóval nagyobb biztonságot ad, hiszen bármilyen (akár kártékony) módosítást végeznek, annak nem marad nyoma a rendszerben. Nyilván minden védelmi megoldás áttörhető idővel, vagyis 100%-os biztonság nincs, de így is sokkal nagyobb biztonságot ad.

Az ingyenes Sandboxie (videó itt) képes a programokat elkülönített környezetben (sandbox) futtatni. Nemrég teljesen ingyenes is lett egyébként, így minden funkció elérhető.

Pár lépésben elérhető, hogy egy program a jövőben mindig sandbox-ban fusson, amihez a Sandboxie Control-t kellene megnyitni (például a Start menübe begépelve).Majd Sandbox > válassz egy sandboxot > Sandbox Settings

Itt van egy Program Start rész, abban egy forced folders és forced programs. A kettő nagyon hasonló, de a folders egy teljes mappára, minden benne lévő dologra vonatkozik, míg a programs egy konkrét programra (indító exe-re).Hozzá kell adni a programot (vagy programokat), majd OK.Az Open / Select File gombra kattintva kiválasztható a program, majd OK.

Innentől kezdve a program mindig sandboxban indul, anélkül, hogy azt külön kérnénk.FONTOS! Minden program által elvégzett módosítás, létrehozott, módosított fájlok a sandbox-ban lesznek (alapesetben C:Sandbox).