menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Android (Flutter) fejlesztés, 4. rész - az első projekt (2019.09.21)
Bejegyzések a témában:   flutter   android  
Hozzászólások
Akkor készítsük el az első alkalmazásunkat, amit megtehetünk a kezdő képernyőről:De ha már anélkül indul, akkor a File > New > New Flutter Project menüpontban is.

Most a "Flutter Application" kellene és "Next".A következő lépésben értelemszerűen kell kitölteni, viszont ha még nincs Flutter SDK, akkor az is szükséges:Innen tölthető le, lehetőleg a legújabb stabil (stable) változatot kellene beszerezni.

Csak ki kell tömöríteni valahova és beállítani az elérését:A project name kis angol betűket és aláhúzást tartalmazhat, ha valami olyan van benne, aminek nem kellene, akkor jelzi.

Majd Next.

A következő lépésben meg kell adni egy egyedi azonosítót, aminek a része a Company domain. Ez lehet például "sajatom", ilyenkor ezt látjuk:Vagyis az domain name + alkalmazás névből lesz egy egyedi alkalmazás azonosító, amely több helyen is felhasználásra kerül.

Ez gyakran egyébként így szokott kinézni:A többi egyelőre maradhat ahogy van és Finish. Egy rövid ideig elnyammoghat vele, aztán megkérdezheti, hogy hol nyissa meg? A jelenlegi (this) vagy új (new) ablakban?Egy eszköz csatlakoztatása után megjelenik és elindítható rajta (vagy emulátoron):Legyen kiválasztva a telefon majd futtatás.Nagy előny, hogy módosítás, mentés esetén a telefonon rögtön látszik az eredménye, szóval ha átírunk valamit és mentjük (ctrl+s), akkor a telefonon az tükröződik. Például a main.dart fájlban a title átírását érdemes kipróbálni.Ez a hot reload, ahogy azt írja és bármikor kérhető a a villámra kattintva.Kis érdekesség: számos emoji használható: