menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Android telefonok egyszerűbb kezelése Total Commander-ben (2020.03.13)
Bejegyzések a témában:     
Hozzászólások
Az Android ADB (innen letölthető) egy plugin (beépülő) Total Commander-hez és Double Commander-hez és a nevéből sejthető módon az Android rendszerű telefonokhoz hasznos.

A legjobb funkciója az egyszerű fájl hozzáférés biztosítása, hiszen ugyanúgy érhetők el a fájlok, mint bármely, a számítógépen lévő fájlok esetén. De ezen felül is ad hasznos funkciókat.

Telepíteni a legegyszerűbben úgy lehet, hogy a Total Commander-ben megnyitva az automatikusan felismeri, hogy egy plugin-ról van szó.


Ezt követően a telefonon meg kell keresni a buildszámot (build number), amely a beállításokban van, általában egy "A telefonról" vagy hasonló menüpontban (de ez változó). Ha megvan, akkor a buildszámot kell nyomkodni addig, míg ki nem írja, hogy már fejlesztők vagyunk. Így a beállítások > rendszer > speciális menüpontban van egy fejlesztői beállítások és abban van az USB hibakeresés, amit engedélyezni kell.

Majd Total Commander-ben a hálózat ikon alatt megjelenik az ADB.


Ha nem, akkor zárd be és indítsd el a Total Commandert.

Az első alkalommal megkérdezi, hogy engedélyezzük-e az USB hibakeresést?


Majd ez után megjelenik egy halom dolog.

A screenshot-ban van egy kép, amit ha másolunk számítógépre, akkor készít a telefonról egy képernyőmentést és mindig az lesz azon a képen.

Az sdcard-ban elérhetjük a telefonon (saját tárhelyen) tárolt fájlokat.

sdcard / DCIM / Camera: a kamerával készíttett képek

storage: memóriakártya