menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Ideiglenes, eldobható email címek készítése egyszerűen a Firefox Relay szolgáltatással (2020.08.30)
Bejegyzések a témában:   bongeszo   firefox   biztonsag  
Hozzászólások
Időnként előfordul, hogy egy weboldalt, szolgáltatást szeretnél kipróbálni, de ahhoz regisztrálni kellene. Ehhez általában email cím szükséges, viszont az email címed nem mindig adod ki szívesen, főleg egy próba miatt.

Szerencsére van számos olyan szolgáltatás, amellyel az eredeti email cím elrejthető és most a Mozilla-tól is érkezett egy, a Firefox Relay szolgáltatás személyében.

Nevével ellentétben bármely böngészőben használható (itt található), viszont regisztráció és bejelentkezés szükséges. Ha ez megvolt, akkor "Generate New Alias".


Így kapunk egy email címet, amelyet ha megadunk valahol, akkor a Relay szolgáltatásba fut be az email és az továbbítja egészen addig, míg nem töröljük, vagy kapcsoljuk ki a címet.

Törlés: Show details > Delete
Kikapcsolás: Forwarding

A címet másolni is lehet


A Firefox böngészőhöz egy bővítmény is tartozik (letöltés).

A bővítménnyel egyszerűbb elérni a generált email címeket és egy mezőbe kattintva kérhető új is.


Egyszerre maximum 5 címet birtokolhatunk. Törléskor rákérdez, hogy biztosan töröljük és óvatosan érdemes igennel felelni mert ha például egy felhasználóhoz van kötve, akkor az később problémát jelent. Persze amúgy is érdemes az igazi címmel is regisztrálni, ha valami megtetszik.