menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A legjobb és legrosszabb vírusirtók 2020 második felében (2020.11.01)
Bejegyzések a témában:   biztonsag   virus   malware  
Hozzászólások

Időnként célszerű körülnézni, hogy az aktuálisan használt vírusirtó mennyire jól (vagy rosszul) teljesít, hiszen az informatikai biztonság nem egy állandó dolog, új kártevők jelennek meg és időnként új kártevő típusok is.

Az av-test.org rendszeresen közzéteszi a vírusirtó teszteket, így néha érdemes ránézni. Elemezzük most ki a legújabb teszt (augusztus) eredményét!

Akik rosszul teljesítettek

A lista legrosszabbja a BlackBerry Cylance Smart Antivirus (~70%-os hatékonyság), de a Heimdal Security terméke (~80%-os hatékonyság) is gyászosan és a Malwarebytes sem szerepelt annyira fényesen.Akik jól teljesítettek

 
 
Szerencsére sokkal nagyobb a kínálat a jól teljesítő vírusirtókban - a jól teljesítő alatt most csak a védelem értendő, a használhatóság ("Usability"), téves vírus jelzések ("False warnings, False detections, False blockages") aránya, teljesítmény ("Performance") már egy más kérdés.


Ingyenes vírusirtókból nem annyira nagy a kínálat, a megszokott Avast és AVG szóba jöhet (bár ugye ezek már ugyanazok, egy cég, csak a felhasználói felületet más).

Viszont a Windows Defender (már Windows Biztonság) is egészen hatékony már régóta és a Windows része, tehát még külön telepíteni sem kell.


Mint látható, az iparági átlag felett teljesít, 100%-os védelemmel.