menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
EXIF, IPTC, stb. adatok eltávolítása a képekből egyszerűen és gyorsan (2021.04.23)
Bejegyzések a témában:   kepszerkesztes   kepszerkeszto  
Hozzászólások
A fényképeknél az EXIF, IPTC, stb. adatok tárolhatnak különféle információkat a képekről, mint például a készítés ideje, helye, kamera tulajdonságok, stb. Ezek általában hasznos információk, mert a későbbi kép kezelést megkönnyíthetik, de néha megesik, hogy inkább törölnénk.Sok-sok képszerkesztő képes erre és a Windows-zal is megoldható, de több kép esetén eléggé lassú a dolog, ezért célszerű bevetni valami célprogramot, mint amilyen a Photo Anonymizer (ingyen beszerezhető itt).Lehetőséget ad minden EXIF, DICOM, XMP, stb. adat eltávolítására, de akár csak a GPS adatok eltávolítására is.

Ha valamelyikre kattintunk, akkor betallózhatjuk a képeket és a Ctrl, vagy a Shift nyomva tartásával többet is kiválaszthatunk, majd Next.


Itt részletesen be tudjuk állítani, hogy mit távolítson el.


A "Keep orientation tag" általában jó ha be van jelölve, mert az tárolja a kép tájolását (álló / fekvő). A meglévő fájlokat felülírja, szóval esetleg egy backup készítése jó ötlet.

Majd "Anonymize files" és ha végzett, azt közli.


Mindent töröl.


Egyébként a program kezdő képernyőjén van a "Configure program settings", ahol "Save among other file names" bejelölésével nem írja felül a képeket, hanem az új képeket átnevezi.

A másik lehetőség a "Saving to a different folder", amely esetén egy adott mappába ment.

Érdekel a képszerkesztés, grafika, Photoshop?

Kattints ide oktató videókért!