menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A legjobb és legrosszabb vírusirtók 2021 második felében (2021.10.10)
Bejegyzések a témában:   biztonsag   virusirto  
Hozzászólások

Időnként célszerű körülnézni, hogy az aktuálisan használt vírusirtó mennyire jól (vagy rosszul) teljesít, hiszen az informatikai biztonság nem egy állandó dolog, új kártevők jelennek meg és időnként új kártevő típusok is.

Az av-test.org rendszeresen közzéteszi a vírusirtó teszteket, így néha érdemes ránézni. Elemezzük most ki a legújabb teszt (augusztus) eredményét!


Akik rosszabbul teljesítettek

A lista legrosszabbja eScan Internet Security Suite, amely az alacsonyabb értékelést az új, 0 napos kártevőkkel szemben nyújtott, csak 95.5%-os védelemmel érdemelte ki.

Júliusban az ESET Internet Security sem teljesített tökéletesen, így a második legrosszabb címet kapta meg, de augusztusban már jobban teljesített. Ugyanez igaz a Malwarebytes-ra is.Akik jól teljesítettek

A több versenyző már 100%-os, vagy ahhoz nagyon közeli kártevő felismerést tud.A 100%-os alatt csak a védelem értendő, a használhatóság ("Usability"), téves vírus jelzések ("False warnings, False detections, False blockages") aránya, teljesítmény ("Performance") már egy más kérdés.

Ingyenes vírusirtókból nem annyira nagy a kínálat, a megszokott Avast és AVG szóba jöhet (bár ugye ezek már ugyanazok, egy cég, csak a felhasználói felületet más).

Viszont a Windows Defender (már Windows Biztonság) is egészen hatékony már régóta és a Windows része, tehát még külön telepíteni sem kell.100%-osan teljesít, míg az iparági átlag 99.7%.