menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Firefox - átállás az 57-es verzióra (2017.11.17)
Bejegyzések a témában:   firefox   bongeszo  
Hozzászólások
November 14-től letölthető (vagy frissíthető rá) a végleges Firefox Quantum, amely a Firefox 57-es verziószámmal rendelkező kiadást jelenti. Ez a verzió egy jelentősen átdolgozott, nagyobb teljesítményű Firefox-ot takar, 2x gyorsabb mint a korábbi változatok és 30%-kal kevesebb memóriát használ.

További fontos változás, hogy a korábbi kiterjesztések (kiegészítők) nem lesznek működőképesek az 57-es verziótól kezdve, csak akkor, ha a készítője felkészíti az 57-es verzióra is az adott kiterjesztést.

Milyen lehetőségek vannak, ha valaki ragaszkodik a kiterjesztéseihez?
  1. a Firefox 56 továbbra is használható, de nem kap biztonsági frissítéseket, ezért ez nem ajánlott. Ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor célszerű kikapcsolni az automatikus frissítéseket (Beállítások > Speciális).
  2. a Firefox-ból létezik egy úgynevezett ESR (Extended Support Release), amely továbbra is kap biztonsági frissítéseket. Itt szerezhető be (magyar nyelven, 32 és 64 bites verzióban is): https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/ A telepítése előtt célszerű a Firefox mappáját elmenteni, illetve a beállításait tartalmazó mappát (c:\Felhasználók\te neved\AppData\Roaming\Mozilla) szintén és csak utána telepíteni. Nem feltétlenül lesz minden kiterjesztés működőképes, de nagyon nagy részük igen.
  3. sok kiterjesztésből elkészült az 57-et támogató változat, sokból viszont nem. Létezik egy kereső, ami kicsit megkönnyítheti az átállást.
  4. Firefox-ra épülő böngésző használata, ami támogatja a kiterjesztéseket (nem feltétlenül mindet!): Pale Moon