menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
TransferWise - külföldi átutalások minimális költséggel (2017.11.22)
Bejegyzések a témában:   transferwise   atutalas  
Hozzászólások
Bár viszonylag keveseket érint, de akit igen, azt meglehetősen hátrányosan az, hogy ha külföldi számlára szeretne pénzt utalni (pl. családtagnak, vagy bárkinek), akkor a legtöbb esetben több ezer forintos minimum költséggel kell számolnia.

Ezen segít a TransferWise, amely csak egy minimális díjat számít fel és ugyanúgy hagyományos átutalással utalhatunk pénz rengeteg országból más országokba.

Mennyit lehet spórolni? Nézzünk pár példát!

Kicsit nagyobb összeg (50 000Ft) esetén:Tehát mindösszesen 570 Ft a teljes költségünk (szemben a tipikus több ezerrel). Ugyanez például 10 000 Ft esetén 450 Ft.

Vagy például 15 000 Ft > USD esetben 465 Ft a költség. De egyéb átutalások esetén is kedvező, például EUR > HUF (100 EUR esetén 1.34 EUR a költség).

Ez úgy lehetséges, hogy a TransferWise által megadott saját országunkban lévő számlaszámra kell utalnunk, majd a TransferWise a cél országban lévő bankszámlájáról átutalja a címzettnek az általunk megadott összeget. Így lényegében az átutalások a mi szempontunkból országon belül történnek, ezért lehetséges az alacsony szolgáltatási díj.

Az átutalási ideje általában 1 nap, de néha pár nap is lehet.