menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Cyber Monday (2017.11.24)
Bejegyzések a témában:   cyber   monday  
Hozzászólások
A Black Friday-t már legtöbben ismerik, de mi az a Cyber Monday?

A Cyber Monday ugyanaz, mint a Black Friday, de kifejezetten az online boltok számára (persze a Black Friday is megjelent már régóta az online boltokban is) és a Black Friday-t követő első hétfője. Ilyenkor a webáruházak kedvezményeket adnak.

Mire célszerű odafigyelni? Ugyanarra, mint a Black Friday esetén:
  • talán a legfontosabb, hogy nézzünk utána az áraknak máshol is, például egy árösszhasonlító oldalon, mint az Árukereső. Nem ritka, hogy hasonló, nem akciós áron megszerethetjük ugyanazt, mint máshol a Cyber Monday alatt.
  • nem túl etikus kereskedői gyakorlat a fel, majd leárazás. Remélhetőleg azért már nem sokan alkalmazzák ezt. Az ilyen átverést szintén elkerülhetjük azzal, hogy máshol is megnézzük az árakat.
  • a szállítási költséget is szintén érdemes figyelembe venni, hiszen ha azon elbukjuk amit nyerünk a kedvezményes árral, akkor sokat nem ér az egész.
  • bár szinte kivétel nélkül találunk tényleg nagyon jó ajánlatokat, azért a kereskedők sem ellenségeik saját maguknak, nagy részben jellemzően olyan dolgokat vehetünk meg jó áron, amik valamiért kevésbé fogynak. Mindenképpen ajánlott utánanézni a kiszemelt termékeknek, tehát teszteket, véleményeket olvasni (ha olyan termékről van szó, ahol ez lehetséges).
  • az előző ponthoz kapcsolódóan annak sem ért utánanézni, hogy ha valami kiugróan olcsó, akkor mennyire friss technológia. Például egy mobiltelefon esetén ez kifejezetten fontos szempont, mert rendkívül gyorsan változnak a mobilokban használt hardver elemek, technológiák és persze maga az operációs rendszer (pl. az Android).