menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Leszámol a Microsoft az átverős tisztító, karbantartó programokkal (2018.01.31)
Bejegyzések a témában:   microsoft   windows   defender  
Hozzászólások
A Windows-ban időnként meglehetősen sok szemét keletkezik, vagyis felesleges, ideiglenes fájlok, amelyek aztán megmaradtak és egyebek. Ezek helyet foglalnak, törölni kell őket. Valamint minél több programot telepítünk annál lassabbá válhat a számítógépünk, ez ellen is lehet tenni.

Természetesen ezt a szoftver készítők is felismerték és tonnányi tisztító, optimalizáló, driver (illesztőprogram) frissítő stb. program létezik. Vannak amelyek tényleg jól és akár ingyen teszik a dolgukat, de rengeteg olyan van, amelyek különféle trükkökkel, nem valós problémák jelzésével, a felhasználó riogatásával próbálják rávenni őket, hogy vásárolják meg az adott programot (amely vagy csinál is majd valamit ténylegesen, vagy nem).

Mivel az ilyen programok nem konkrétan kártékonyak (hacsak azt nem vesszük annak, hogy megszabadíthatnak tipikusan 9-15 000Ft-tól, mert annyiba kerülnek jellemzően), ezért a vírusirtók, védelmi megoldások sem szólnak általában miattuk, nem blokkolják őket.

Illetve ez eddig így volt, azonban egy olyan funkció érkezik az ingyenes Windows Defender-be, amely nyilvántartja az ilyen programokat és eltávolíthatja őket. A listára minden nem szokványos tevékenységért felkerülhet egy program, amely például erőszakosan vásárlásra akar rábírni, vagy hírlevél felirakozást kér egyes funkciókért.

Természetesen a megbízható, korrekt vagy a Windows saját megoldásait ez nem érinti, néhány ezek közül: