menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Mennyi memória legyen egy Android-os mobiltelefonban, tablet-ben? (2018.02.11)
Bejegyzések a témában:   mobiltelefon   tablet   memoria  
Hozzászólások
Hasonlóan a számítógépekhez, a mobiltelefonok, tablet-ek is a memóriában (RAM) tárolják az éppen futó alkalmazásokat, ezért nyilván fontos a kellően sok memória. Az Android alapvetően képes kezelni azt a helyzetet, ha nincs elég memória, mert olyankor a háttérben lévő, nem aktív alkalmazásokat leállítja, de ez közel sem ideális megoldás, a használhatóságot komolyan rontja. Hiszen így képtelenség például egy böngészőt és egyéb alkalmazásokat egyszerre futtatni.

Éppen ezért a megfelelő mennyiségű memória nagyon fontos. De mennyi a megfelelő? Ezt ugyanúgy, mint a számítógépek esetén a használat módja, felhasználói szokások döntik el.

A jelenleg tipikus mennyiségű memóriák:

1 GB

Kihalófélben, szerencsére már kevés eszköz vásárolható meg 1 GB memóriával, ami tulajdonképpen csak az Android futtatásához és pár nem túl memóriaigényes alkalmazás futtatásához elég. Ma már kevés, pénzkidobás 1 GB memóriával rendelkező eszközt venni.

2 GB

Ez jelenleg a minimum, megfelelő használatot biztosíthat, feltéve ha nem akarsz egyszerre túl sok (vagy nagy memóriaigényű) alkalmazást nyitva tartani.

3 GB

3 GB memória esetén átlag használat során nem nagyon fordul elő, hogy az Android leállítana egy alkalmazást, mert elfogy a memória. Jelenleg a 3 GB tekinthető igazán jó választásnak, amelyért még érdemes többet fizetni.

4 GB

De ha van rá mód, akkor a 4 GB még jobb választás, ha hosszabb távra tervezel, vagy nagyon sok alkalmazást futtatsz egyszerre, akkor a 4 GB lehet a megfelelő.

6 GB

Jelenleg még inkább marketing eszköz, mint valós előny.

8, 10 GB

Csak emiatt nem igazán érdemes plusz pénzt kiadnod, értelmesen nem kihasználható jelenleg (persze nyilván nincs az a memória mennyiség, amit ne lehetne elhasználni).

Természetesen minden eset egyedi, a felhasználói szokások döntik el, hogy pontosan mennyi az ideális memória mennyiség.