menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
A legjobb böngészők (2018.02.21)
Bejegyzések a témában:   bongeszo   webkit   firefox   chrome  
Hozzászólások

A két legnépszerűbb böngészőt, a Firefox-ot és a Chrome-ot mindenki ismeri, de számos egyéb létezik, amelyek persze leginkább ezekre épülnek.

Firefox

Az 57-es verziótól kezdve megújult, lényegesen gyorsabb és stabilabb lett. Így aki korábban szakított vele annak is érdemes egy próbát tennie. Kiegészítők terén is egyre jobb a helyzet már.

Chrome

Lassan terjedt el, de mára már komoly tényező a böngészőpiacon, kb. 60%-os részesedéssel. Számos kiegészítő érhető el hozzá.

Ezeken kívül önálló böngésző az Internet Explorer (mára már elavult), az Edge és a Safari (Apple, webkit). Nagyjából az összes többi ezek egy változata.

Vivaldi   AJÁNLOTT

Chrome (egészen pontosan Chromium) alapú, viszont jelentősen továbbgondolták azt. Seregnyi hasznos funkcióval rendelkezik, amivel a Chrome nem, azoknak ajánlott, akik szeretnek sok mindent át / beállítani, nem csak egy fapadosabb böngészőt szeretnének. Egy korábbi változatról videó itt.

Opera   AJÁNLOTT

"Gyors, biztonságos, könnyen használható böngésző, mostantól beépített reklámblokkolóval, energiatakarékos móddal és ingyenes VPN-nel." Chrome (egészen pontosan Chromium) alapú és ahogy a leírásból is látszik, ingyenes, beépített VPN-nel és reklámblokkolóval rendelkezik. Korábban az Opera egyébként teljesen saját fejlesztésű volt, de idővel már nem tudott versenyképes maradni.

Opera Neon   KÜLÖNLEGES

Az Opera Neon egy új böngésző, amely egy érdekes, megszokottól eltérő felhasználói felületet és több hasznos funkciót kínál számunkra. Chrome (egészen pontosan Chromium) alapú, bemutató videó itt.

Slimjet   GYORS

Chrome (egészen pontosan Chromium) alapú és azt ígéri, hogy ő a leggyorsabb böngésző, beépített reklámblokkolóval, meg egy halom hasznos eszközzel és semmilyen adatot nem küld a Google-nek.

Ghost Browser   FEJLESZTŐKNEK

Egy érdekes böngésző, amely főleg azoknak készült, akik a számítógépüket munkára is használják, pl. fejlesztők, programozók és fontos számukra a produktivitás. Különleges ismeretőjele, hogy fizetős változata is van.

Brave   EXTRÉM GYORS

Chrome (egészen pontosan Chromium) alapú és a weboldalak gyorsabb betöltődését, illetve a hirdetések blokkolását ígéri a Mozilla project társalapítójától.

Epic Privacy Browser   ADATVÉDELEM

Az Epic az adatvédelemre helyezi a hangsúlyt, számos megoldást alkalmazva: követésvédelem, hirdetésblokkolás, VPN, titkosított adattovábbítás, stb. Chrome (egészen pontosan Chromium) alapú.

Comodo Dragon   BIZTONSÁGOS

A Comodo Dragon a biztonságra helyezi a fő hangsúlyt, ami nem meglepő, hiszen a Comodo cég professzionális tűzfallal és vírusirtóval is rendelkezik. Chrome (egészen pontosan Chromium) alapú.

Pale Moon   FIREFOX ALAPOK

A Pale Moon alapját évekkel ezelőtt a Firefox képezte, azonban egy ideje önálló úton jár. Saját kiegészítőkkel rendelkezik és sok Firefox kiegészítőt is támogat.

Waterfox TOVÁBBGONDOLT

A Waterfox is Firefox alapú, annak egy továbbgondolása, a személyes adatok védelmét komolyan véve.

Egyebek

A fenti lista nem teljes, számos egyéb böngésző létezik, azonban legtöbbjüket már nem fejlesztik, vagy még végleges verzió sincs belőlük, vagy nem megbízhatók.