menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Android, Android One, Android Go (2018.02.25)
Bejegyzések a témában:   android   one   go  
Hozzászólások

Android, Android One, Android Go? Kezdenek kicsit elszaporodni a különféle Android változatok, de melyik mi pontosan?

Android

Az Android-ot mindenki ismermi, így önmagában az alap Android-ot jelenti, amely jelenleg a 8.1-nél tart (2018 februárban).

Android One

Az Android talán legnagyobb problémája, hogy a gyártók jellemzően csak 1-2 frissítés erejéig foglalkoznak az egyes készülékekkel. Ezzel a probléma az, hogy a biztonsági frissítések is elmaradnak (na és persze az új funkciók is). Erre megoldás az Android One, amely szinte teljes egészében a gyári, módosítatlan Android-ot jelenti.

Az általános és biztonsági frissítések egyenesen a Google-től jönnek, így jóval hosszabb távon lesznek biztonságosan használhatók az Android One készülékek, mint általában.

Jelenleg a legnépszerűbb Android One mobil talán a Xiaomi Mi A1 (Snapdragon 625, 4 GB memória, 64 GB tárhely, 5.5"-os Full HD kijelző). Magyarországon is megvásárolható, kb. 60 000 Ft-tól.

További Android One mobilok: Nokia 6, Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco, Android One Moto X4.

Android Go

Az Android Go egy olyan Android változat, amely kifejezetten a szerény képességű mobilok számára készült (tipikusan nem több, mint 1 GB memóriával). A Google több alkalmazásából is készített Go verziót, pl. Youtube Go, Gmail Go. A jelenlegi aktuális változata az Android Oreo (Go edition).

Még nincs túl sok mobiltelefon, amely Android Go-val érkezne, de a Nokia 1 ilyen lesz (MediaTek 6737 processzor és 1 GB memória). Az ára elvileg 85$ körül lesz. A gyártó (HMD) ígérete szerint hosszabb ideig frissítve lesz (Android 9 és 10-zel is). Alapvetően az 1 GB memória elég lehet az alaprendszerhez és a direkt kis igényű alkalmazások futtatásához (mint a Google saját Go változat alkalmazásai), de problémát jelenthet a többi, memóriaigényes alkalmazás. A hírek szerint egyébként a ZTE-től is érkezik Go mobil, ZTE Tempo Go néven (szintén 1 GB memóriával).