menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Total Commander fájlkezelési trükkök (2018.03.02)
Bejegyzések a témában:   total.commander   fajlkezelo  
Hozzászólások
Ez a bejegyzés egy kérdés nyomán születik, amely úgy szólt, hogy miképpen lehet egy fájlokat másolni (vagy törölni, stb.) rengeteg mappából, a mappák nélkül. Esetleg szűrni fájl típusra, vagy idő szerint rendezni, keresni.

A Total Commander lehetőséget ad arra, hogy ideiglenesen felbontsuk a mappaszerkezetet. Ennek valójában semmilyen hatása nincs a mappaszerkezetre, csak egy ideiglenes nézet, viszont nagyon hasznos.

Ezt a módot a Ctrl + B billentyűkombinációval aktiválhatjuk. Ilyenkor mindegy milyen mélységű a mappaszerkezet, csak a fájlokat látjuk, amelyeket rendezhetjük is a szokásos szempontok szerint (típus, dátum, méret). Az így kapott fájl listával bármilyen megszokott műveletet elvégezhetünk (mint pl. a másolás).A másik lehetőség a keresés, amelyből kétféle van. Az egyik a gyorskeresés (Ctrl + S), amellyel kereshető egy fájlnév, vagy egy fájlnév részlete, vagy kiterjesztés is (.kiterjesztés, tehát pl. .mp4, .doc, stb.). A szűrés kikapcsolható a Ctrl + S-sel.

Az összetett keresés elindítható a távcső ikonnal. Ami érdekes, hogy a keresés lefutása után használható az "Ablakba" gomb (jobb alsó sarokban), amely a keresési eredményeket a megszokott fájl listába teszi és azokkal bármit elkövethetünk, mint egyébként (másolás, törlés, stb.). Tipp! Fájl típusra keresés: *.kiterjesztés, tehát pl. *.docx, *.mp4