menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
KERUI riasztók bemutatója (2018.05.26)
Bejegyzések a témában:   aliexpress   riaszto   kerui  
Hozzászólások
Megbízható DIY (csináld magad) riasztó rendszerek jó áron? Igen.

Ebben a bejegyzésben háromféle riasztót rendszert is megnézünk, háromféle árszinttel, egyet részletesebben kielemezve.

Mindet a KERUI cég gyártja. Alapvetően egy általuk összeállított csomagban kínálják számunkra a riasztó készletet, de darabonként is megvehetők ingyen szállítással, így a vám határ alatt maradva akár teljesen elkerülhetjük a vám fizetését.

A három közül a legdrágább, legtöbbet tudó (és legtöbbet tesztelt) ide kattintva érhető el.

Mit kell tudni róla?

Ha az alap csomagot kérjük (KIT1, most a legelső a listában, a "Color:" részben választható), akkor az jelenleg 61$, vagyis kb. 17 ezer (+vám, ami 27%) forint, akkor az alábbi termékeket kapjuk:

- Egy riasztó panelt
- Egy mozgásérzékelőt
- Egy nyitás érzékelőt
- Kettő távirányítót
- Egy szirénát

A riasztó panel főbb tulajdonságai:
 • Színes kijelzővel rendelkezik, angol vagy orosz választható menüvel (alapeset az angol, de ha valaki külön kéri, akkor orosz is kérhető)
 • Egyszerűen programozható, ha egy alapszintű angol tudással rendelkezünk
 • Akkumulátorral rendelkezik, tehát egy esetleges áramszünet esetén is 8 órás üzemidővel képes a további működésre
 • Időzíthető BE és KI riasztás
 • 6 csoportos SMS küldését teszi lehetővé, ha SIM kártyát is teszünk bele
 • 99 zónát képes egyszerre kezelni, tehát ennyi eszközt (mozgás, ajtónyitás, füst, stb. érzékelőt) adhatunk hozzá
 • Saját szirénával is rendelkezik
Az eszközök hozzáadását a menüben tehetjük meg, kiválasztva az új eszköz hozzáadását, majd az eszközt működésbe hozva. Ez például a távirányító esetében azt teszi, hogy meg kell nyomni rajta az egyik gombot. Ebből adódóan a mozgásérzékelőnél pedig csak mozdítsuk el, hogy bármi mozgást észleljen. Ez igaz a nyitás érzékelőre is. Megemlítendő még, hogy beépített wifi-vel rendelkezik, csak egy alkalmazást kell letöltenünk a telefonunkra és máris bármikor, bárhol elérhető a riasztó, illetve hogy mi történik jelenleg, például ha riaszt valamiért a riasztó. Ki és be kapcsolni is lehetséges az alkalmazáson keresztül.

8 zónát képes megkülönböztetni, de tulajdonképpen az alap beállításai általános használatra tökéletesek.A mozgásérzékelőkről:
 • Elemes kivitel, azaz sosem jelenthet egy áramszünet problémát. (3 db AAA elem)
 • Falra szerelhető és forgatható
 • 10-12 méteres hatótáv
 • 110 fokos szögben érzékel
 • Csak beltéri használatra!
A KERUI alapvetően mindent ad a falra szereléshez, tehát csavarokat és mindent mást amire szükségünk lehet. Jellemzően fél éves időtartamig üzemelnek átlagos felhasználás mellett, mielőtt lemerülnének. Amennyiben fogyóban van az elem kapacitása, ezt folytonos világítással jelzi a mozgásérzékelő.

180 fokban forgatható, illetve dönthető is. Jelen csomagban csak egy ilyen szenzort kapunk, de ez opcionálisan bővíthető 9,49$ azaz kb. 2600 forintos darab áron. Itt beszerezhetők a mozgásérzékelő szenzorok. Mivel ingyenes a szállítás, így akár darabonként, két darabonként is rendelhető, elkerülve a vám fizetését (de főképp a vám eljárás költségét, amely a Posta esetén 4100 Ft alkalmanként).Nyitásérzékelő (pl. ajtóhoz, ablakhoz):
 • Elemes működés
 • Beltéri használat
 • 50-150 méteres hatótáv (nyílt terepen)
 • Öntapadó felülettel bevonva (ezért fúrni nem kell)
Nyitás során jelet küld a riasztónak. Ebből is csak egyet kapunk az alap csomagban, ez is bővíthető, ide kattintva.Távirányító

Négy funkciója van: riasztó ki és bekapcsolása, pánik gomb, minden zóna aktiválása.

Miután ráprogramoztuk a rendszerre teljes mértékben képes ki és be kapcsolni azt. A pánik gomb megnyomása esetén azonnal beriasztja a panelt és az összes hozzá adott
szirénát is. Amennyiben elhagyjuk a távirányítót, szimplán ki tudjuk törölni a rendszerből, így nem jelenthet problémát az sem, hogy már nincs meg és illetéktelen kezekbe került.

Sziréna:
 • 3,5mm jack csatlakozóval csatlakozik a riasztó panelhez
 • Különállóan nem működik
 • Hangos, 120dB-s hangerő
Alábbi sziréna csak a panellal együtt működik, tehát azt sajnos rá kell dugnunk és a közelében elhelyeznünk (de a gyártó több fajta szirénát is kínál).

A legtöbb sziréna akkumulátorral rendelkezik, ami kb. 8 órára elég áramszünet esetén. Ezeket is rá kell programoznunk a panelra, kivétel az alap szirénát, mert azt csak csatlakoztatnunk kell és működik is.

Itt található egy ilyen sziréna.

Kültéri használatra is alkalmas. Jelenleg 22$ áron kaphatjuk meg külön, vagyis kb. 6500 Ft-ért.

A KERUI nagyon sok különböző riasztó elemet gyárt, amiket hozzáadhatunk a későbbiek során is a rendszerünkhöz. Például füst és víz érzékelők, IP kamerák többek között.

Itt megtalálható mind.

A jelenlegi legolcsóbb KERUI riasztó

A jelenlegi legolcsóbb KERUI riasztó itt található.

Így néz ki:A fő panel a legfelső kék, ahhoz lehet különféle eszközöket, érzékelőket társítani, pont ugyanúgy, mint az előző típus esetén, vagy bármely más KERUI fő panel esetén. Ami jó, hogy a szokásos KERUI érzékelők használhatók (mozgás, ajtónyitás, füst, stb.). A hátránya, hogy nem rendelkezik GSM modemmel, így csak wifi-vel használható (ami persze lehet egy mobiltelefonon megosztott mobilinternet is), tehát SMS-t nem küld riasztás esetén. Az előnye egyértelműen az ára, ha sikerül akciót kifogni, akkor a fő panel megvehető kb. 4500 Ft-ért. De ugyanúgy van több előre összeállított csomag is (általában olcsóbb, mint külön megvenni mindent). A fő panel egyébként mozgásérzékelő is egyben, tehát egy mozgásérzékelő megspórolható.

Egy új KERUI riasztó viszonylag olcsón

Ez a riasztó 2018-ban jelent meg a KERUI kínálatában.GSM képes, tehát SMS-t is tud küldeni és mobil alkalmazással is vezérelhető. Jelenleg 30$-tól vehető meg, amely tartalmazza a fő panel és egy ajtónyitás érzékelőt.+1: egy ötletes megoldás

A KERUI kamerákat is gyárt és van egy olyan megoldásuk, amely egyben riasztó fő modul is. Itt található. FONTOS!! Csak a "Type A" használható riasztó fő modulként! A szokásos KERUI érzékelők használható vele. Az előnye nyilván az, hogy a megvásárlásával lesz egy kameránk és egy riasztónk is.

Hogyan spórolhatunk?

Mivel a riasztó egyes elemei (fő panel, érzékelők, stb.) jellemzően külön is megvehetők, ezért meg lehet próbálni úgy rendelni, hogy vám határ alatt maradjanak az egyes rendelések (ez jelenleg 6600 Ft, de inkább legyen maximum 6000Ft).

Itt megtalálható az összes KERUI termék.