menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Fizikai gomb FPS-ekhez mobiltelefonon (2018.05.26)
Bejegyzések a témában:   mobiltelefon   jatek   gamepad  
Hozzászólások
Te sem szereted a mobilon való tapogatást ha egy FPS-el játszol? Mi sem, ezért most erre nézünk egy okos megoldást, mégpedig a mobilra szerelhető fizikai gombokat.

Egyszerűen csak rátesszük a telefonunkra, ami szinte minden mobillal kompatibilis, ezért nem okozhat senkinek sem gondot. Kapunk 2 fizikai gombot, az egyikkel lőhetünk, mint egy egérrel, míg a másikkal például ráközelíthetünk a célpontra, csakúgy mint ahogy jellemzően a jobb egérgombbal tennénk azt.  Tehát lényegében a kezeink közé kapjuk a jobb és a bal egérgomb funkciót.A gyártók főként a következő játékokhoz optimalizálva alkották meg (de persze működhet más játékkal is): PUBG, Knives Out, Rules of Survival, Fortnite, Survivor Royale, Critical Ops.

Annyit kell csak tennünk, hogy a lövés és közelítés gombokat a játékon belül odahúzzuk a kijelzőre rálógó rész alá. Azért kell ez, hogy amikor rányomunk a fizikai gombra, akkor gyakorlatilag az nyomja le a virtuális gombokat.

Ezek a gombok úgy működnek, mint a legtöbb gamepad esetén a hátsó gombok (vagy éppen az egér), így a többi ujjunk szabadon marad a mozgáshoz, és a célzáshoz, ezáltal rögtön lőhetünk, ráközelíthetünk stb.

Szóval ez egy kellemes megoldás, mindenkinek kötelező legalább egyszer kipróbálni, aki mobilon komolyabban gondolja az efféle játékokkal való szórakozást.

Mindkét fő rendszert támogatja, vagyis az iOS-t és az Android-ot is.

Mennyibe kerül? Típustól is függ, ez például megér egy próbát: kattints ide. Ennek az ára most kedvezménnyel kb 800Ft, de amúgy is csak kb. 1000Ft, ingyen szállítással. Ilyen kis értéknél a vámmal sem kell számolni természetesen. Ennyit biztosan megér.

Itt pedig egy nagyobb lista a hasonló megoldásokról.