menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Xiaomi bemutató (2018.06.13)
Bejegyzések a témában:   gearbest   xiaomi  
Hozzászólások
A Xiaomi-t (a helyes kiejtése: saomi) Magyarországon is rengetegen ismerik, leginkább a mobiltelefonjai és fitnesz, okos karkötői, okosórái által. Azonban a Xiaomi ennél sokkal több minden gyárt.

Ki vagy, Xiaomi?

A Xiaomi alapítása 2010. április 6.-ára tehető (Peking, Kína). Az elnök-vezérigazgató Lei Jun a kezdetektől fogva. A cég 2017-es bevétele 18 milliárd amerikai dollár volt. Sokan az elektronikai termékei révén kedvelik és szeretik - nem véletlen nevezik néha úgy, hogy "a kínai Samsung" (a Samsung dél-koreai).

De valójában számos terméket gyárt (itt megtalálod mindet):

Mobiltelefonok
Okos és fitnesz karkötők, okosórák
Szórakoztató elektronika
Ruházat
Számítástechnika és hálózati eszközök
Laptop
Otthoni és kerti készülékek
Játékok és hobbi, barkács eszközök
Sporttáskák, cipők
Tablet PC-k és kiegészítők Autós és motoros cuccok
Egészség és szépség termékek
Izzók, okosizzók, lámpák, világítástechnika
Okosotthon megoldások
Órák és ékszerek
Baba és gyermek cuccok
Szerszámok, szereléshez dolgok

Látható, hogy a mobilok, órák csak egy kis része a termékkínálatnak. Sőt,
Lei Jun nyilatkozata szerint, ha a mobil részleg veszteséget termelne, az sem lenne nagy probléma. De szerencsére ez nincs így. :)

Mijia, ROIDMI, Mi, Redmi, Huami, stb.

A Xiaomi különféle jellegű termékeit jelöli. Például a Redmi termékek között találjuk a Xiaomi olcsóbb telefonjait, a ROIDMI termékek az autós termékek (pl. Bluetooth autós töltés). Más gyártókhoz hasonlóan a Xiaomi is más gyártók felvásárlásával bővíti a termék kínálatát, részben így elérve, hogy seregnyi kategóriában kínálhat termékeket.

Mitől olyan sikeres a Xiaomi?

Leginkább attól, hogy az általa gyártott dolgok ár / érték aránya kirívóan jó. Ez annak köszönhető, hogy nagyon alacsony haszonnal adja el a termékeit, ami kb. 5%-ot jelent. A termékeik tipikusan igényesek, jól összerakottak és az elektronikai termékek mögött (pl. a mobiltelefonok) nagyon jó a támogatás.

Hol helyezkednek el az áraik?

A Xiaomi az a gyártó, aki nem gyanúsan olcsó termékeket gyárt, viszont az áraik jellemzően jóval alacsonyabbak a Magyarországon nagyon ismert gyártók (pl. Samsung) áraihoz képest. Így egy egészen jó minőséget produkálnak, alacsonynak mondható ár mellett és ez a sikerük kulcsa.

Itt megtalálod a termékeiket