menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Simplewall: egyszerűsített tűzfal programok blokkolásához (2018.06.22)
Bejegyzések a témában:   tuzfal   windows  
Hozzászólások
Számos tűzfal megoldás közül választhatunk, vannak ingyenesek, fizetősek szép számmal. Azonban nem mindenkinek van szüksége egy komplett tűzfalra, sokan csak szeretnék egy vagy több program internet hozzáférését letiltani. Erre bőven elég a Windows saját tűzfala, azonban azt kicsit körülményes beállítani. Ezen segít a simplewall, amellyel pár kattintással beállítható, hogy mi használhasson internetet és mi ne.

A 2.3-as verzió közvetlen letöltéséért kattints ide (ha nem működne, akkor ide kattints az újabb verzióért). Ha egyik sem működik, akkor ide kattintva letöltheted a videotanfolyam.hu-n tárolt változatot.

A telepítése, elindulása után lehet, hogy rákérdez a frissítésre, célszerű engedni neki.

A program két részből áll, blokkolt és engedélyezett programok, folyamatok:Egy blokkolt program melletti négyzetre kattintva engedélyezett lesz. Ezt a már két ott lévőnél célszerű azonnal elvégezni! Így eltűnik a blokkolt rész.

A listát persze lehet bővíteni egy üres területre jobb egérrel kattintva, majd a hozzáadást választva. Ki is lehet választani egy programfájlt, azonban egy éppen futó folyamatot is lehet blokkolni. A listából törölni a Del billentyűvel lehet.

Azonban sokkal egyszerű használat közben megtenni ezt, ehhez azonban a simplewall-t be kell kapcsolni, mert még nem működik, külön be kell kapcsolni az "Enable filtering" gombbal:Ilyenkor két mód közül választhatunk:Az elsőt választva alapból mindent blokkol, ami nincs engedélyezve és rákérdez, hogy engedélyezzük-e. Megkérdezi azt is, hogy szeretnénk-e a Windows tűzfalat kikapcsolni, amit ajánl is.

Ha be van kapcsolva az első móddal és egy program az internetet használná, akkor egy kérdést dob fel:Addig nem használhat a program internetet, míg nem engedélyezzük.

A simplewall ikonja a tálcán is megjelenik, jobb egérrel kattintva számos dolgot beállíthatunk.

Rövid videó a használatáról: