menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Szuperhasznos, láthatatlan Firefox beállítások (2018.06.27)
Bejegyzések a témában:   firefox   bongeszo   internet  
Hozzászólások

A Firefox számos beállítási lehetőséggel rendelkezik, azonban ezek egy része nem elérhető a szokott módon. Szerencsére semmi sincs veszve, mert ennek ellenére is módosíthatók.

Ehhez írd be a címsorba a következőt (http, www, stb nélkül!):

about:config

Első alkalommal kaphatsz egy figyelmeztetést, amit vegyél komolyan, mert a nem kellő odafigyeléssel végrehajtott módosítások problémákat okozhatnak a Firefox működésében!

MINDIG CSAK EGY BEÁLLÍTÁST MÓDOSÍTS és ha nem tetszik, akkor állítsd vissza, aztán haladj a többivel.

Kapsz egy jó hosszú listát, de szerencsére van keresőbe is, oda írd (de inkább másold) be az alábbiakat. A módosítás az érték jóváhagyása után érvényesül.

layout.spellcheckDefault
Mint más böngészők, úgy a Firefox is végez helyesírás ellenőrzést, de alapesetben csak a többsoros szövegeknél. Ez nem biztos, hogy a legjobb, hiszen mi van, ha pl. egy email tárgyát írjuk el? Dupla klikkel módosítható az értéke, az alábbiakra:

0: nincs helyesírás ellenőrzés
1: csak többsoros szövegnél van
2: mindenhol van

browser.urlbar.clickSelectsAll

Amikor belekattintasz a címsorba, akkor a Firefox kijelöli az ott lévő címet és rögtön átírhatod teljesen másra. Ez általában jó, de nem mindig. Szerencsére módosítható, kattints rá duplán, állítsd és állítsd false-ra, ha nem akarod, hogy kijelölje a címet.

browser.tabs.tabMinWidth

Lapok minimum szélessége, pixelben. Dupla klikkel módosítható az értéke.

browser.backspace_action

Hogyan működjön a Backspace? 0 = ahogy mindig, egy oldalt menjen vissza, 1 = az adott oldalon belül menjen feljebb

browser.tabs.closeTabByDblclick

Lapok bezárásának engedélyezése dupla kattintással. True = igen, false = nem. Dupla kattintással módosíthatod az értékét.

browser.fullscreen.autohide

Teljes képernyős üzemmódban (F11) elrejtse-e a lapokat és a címsort? True = igen, false = nem. Dupla kattintással módosíthatod az értékét.

browser.sessionhistory.max_entries

Amikor egy oldalon kattintgatsz, akkor az egyes betöltött oldalak eltárolódnak, ami némi erőforrással jár. Ez gyengébb gépeken problémát jelenthet, így korlátozható az eltárolásra kerülő előzmények száma. 50 az alapértelmezett, de lejjebb is lehet venni, viszont ha nagyon kis értéket állítasz be, akkor nem tudsz visszamenni a böngészési előzményekben a kiindulásig.

browser.sessionstore.interval

Milyen gyakran mentse el a Firefox a megnyitott lapok listáját. Az érték ezredmásodpercben van, tehát a 15000 az 15 mp. Túl kicsire nem érdemes állítani.