menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Billentyűk átállítása, kikapcsolása egyszerűen (2018.07.01)
Bejegyzések a témában:   billentyu   windows   rendszer  
Hozzászólások
A Sharkeys egy apró, de hasznos program, amellyel kikapcsolhatók, vagy átállíthatók a billentyűk. Tipikus használati esete a Caps Lock kikapcsolása, hiszen csak nagyon kevesen használják, de annál többen kapcsolják be véletlenül. Szerencsére gyorsan és egyszerűen kikapcsolható.

Közvetlen letöltésért kattints ide (ha nem működne, akkor ide kattints). Ha egyik sem működik, akkor ide kattintva letöltheted a videotanfolyam.hu-n tárolt változatot.

Az elindítása után ilyesmit látsz:Egy billentyű kikapcsolásához, átállításához az "Add" gombra kell kattintanod. Ezt követően bal oldalon ki tudod választani, amit módosítani akarsz:Ha valamit nem találsz, akkor kattints a "Type Key" gombra, majd nyomd meg a gombot és a Sharkeys kiválasztja a listából.

Nézzünk egy példát a Caps Lock-ra!

Bal oldalon a Caps Lock legyen kiválasztva, jobb oldalon a "-- Turn Key Off". Ezzel kikapcsolásra kerül az adott billentyű (de persze bármi másra is átállítható a jobb oldali listából kiválasztva).

Ez után "OK".

Így megjelenik a program fő ablakában is. Egy billentyű beállítást lehet módosítani ("Edit") és törölni ("Delete") is.Ez után kattints a "Write to Registry" gombra. A program közli, hogy újra kellene indítani a számítógépet, vagy ki és be jelentkezni. Ezt tedd meg egy alkalmas időpontban.