menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Vágólap kezelés kicsit másképp (2018.07.15)
Bejegyzések a témában:   vagolap   windows  
Hozzászólások
Alap esetben viszont a vágólap nem túl okos, egyszerre csak egy dolgot másolhatunk ki és amikor újat másolunk, akkor az előző elveszik. A mindennapi számítógép használat, munka során ez probléma lehet, ezért számos ingyenes program készült ennek a problémának a megoldására.

A PinClipBoard is egy vágólap kezelő program és nagyjából azt tudja, amit a vágólap kezelő programok (egy másik itt). A különlegessége, hogy az eszközeinkkel megoszthatók a vágólapra másolt dolgok.

Alap funkciók

A fő program a PinClipboard.exe fájllal indul:Amit másolunk, az megjelenik a listában, amelyből eltávolítani jobb egérkattintás után a "Remove"-ra kattintva lehet. Ugyanott van egy "Pin" lehetőség is, amellyel megtarthatjuk és elkülöníthetjük a másolt dolgokat ("Pin Board").

Bal oldalon van egy "Pin Folder" is, amelyre ha áthúzunk egy mappát, akkor onnan elérhető lesz, dupla kattintással. A "Pin Image" ugyanígy működik, az ott lévő képekre jobb egérrel kattintva másolhatók is ("Copy").

A "Settings" részben a "Stick to the Top"-ot bejelölve a PinClipBoard mindig más ablakok felett lesz. A "Start with Windows"-al pedig a Windows-al indul.

Vágólap megosztása több számítógéppel, eszközzel

A PinClipBoard által mentett dolgok megoszthatók több számítógéppel, eszközzel. Ehhez a "Settings" részben a Synchronize-t kell bekapcsolni. Ilyenkor megjelenik egy QR kód és egy IP cím. A QR kódot mobiltelefonon érdemes használni, de az IP címet megnyitva egy böngészőben elérhető a vágólap. A cím megnyitása után a "Synchronize" gombbal lehet megjeleníteni a vágólap tartalmát a hálózaton lévő gépekkel (vezetékes és wifi):Kattintva valamelyik elemre másolható lesz:

Mivel a PinClipBoard egy szervert hoz létre, ezért át kell engedni a portot a tűzfalon és a routeren is!

Közvetlen letöltésért kattints ide (ha nem működne, akkor ide kattints). Ha egyik sem működik, akkor ide kattintva letöltheted a videotanfolyam.hu-n tárolt változatot.