menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Hasznos kiegészítő mobilhoz, tablethez - mágneses kábel (2017.04.30)
Bejegyzések a témában:   kabel   usb   aliexpress   kutyu  
Hozzászólások
A mobiltelefonok, tabletek egyik alapvető része az USB bemenet, amelyen keresztül tölteni tudjuk az eszközt, illetve az adatátvitelt is biztosítja. Ezekkel a probléma, hogy idővel kopnak, sérülnek a használat függvényében kevésbé, vagy jobban. De megesik az is, hogy eleve gyengébb minőségűbb, sérülékenyebb és gyorsabban megy tönkre. Ezt megkerülni sokáig nem lehetett, hiszen a vezetéknélküli töltés még most is ritkaság, tölteni meg valahogy muszáj az eszközeinket. Szerencsére azonban egyre jobban terjedőben van egy megoldás erre a problémára.

Ez a megoldás a mágneses kábelek, amelyek egyáltalán nem veszik igénybe az USB bemenetet. Ez úgy lehetséges, hogy két részből állnak: az egyik része mindig fixen az adott eszközben van, soha nem kell kihúzni. Ezért nem is használódik az USB. A másik része maga a kábel.

Az alábbi képen egyértelműen látszik miről is van szó:Az előnyei ennek a megoldásnak:

  • az USB bemenet egyáltalán nem használódik el, nem sérül
  • sokkal egyszerűbb csatlakoztatni a kábelt, mert mágnesesség révén elég csak megközelíteni az USB-t és magához húzza, csatlakoztatja
  • bármilyen irányból csatlakoztathatjuk a kábelt
  • olcsón beszerezhető

A hátrányai:

  • speciális kábel szükséges, ha hagyományos kábelt szeretnénk használni, akkor kénytelenek vagyunk kivenni az eszközből a csatlakozót. Ezt meg lehet tenni, de azért kissé problémás és ha túl gyakran kell megtennünk, akkor nincs értelme mágneses kábelt használni.
  • a csatlakozó valamennyire kiáll az eszközből, jellemzően minimum 2mm-re
  • olyan töltő szükséges, amelyből kihúzható a kábel és szabványos USB bemenete van. Ha nincs ilyenünk, akkor persze számítógépen keresztül még tölthetjük.

Hol vehető meg?

Magyarországon is beszerezhető a "mágneses usb kábel"-re keresve például a Google-ben (3000Ft körüli ártól fellelhető).

Kínai webáruházakból rendelve kb. 1200Ft-ért hozzájuthatunk, példuál az aliexpress.com-on, "magnetic usb"-re keresve: kattints ide és válogass!