menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Bonyolult táblázatok készítése egyszerűen (2019.08.14)
Bejegyzések a témában:   html  
Hozzászólások
A táblázatok az adatok megjelenítésének hasznos eszköze, hiszen bonyolult elrendezéseket is megvalósíthatunk velük. Bár ez azért néha eléggé komplikált tud lenni, de szerencsére vannak vizuális táblázat készítők, mint amilyen ez is.

Első lépésként a táblázat alap méretét kell beállítani (módosítható később).

Table > Set sizeHa ez megvan, akkor akár készen is vagy, ha nem akarsz bonyolult táblázatot előállítani:Kattints a generate gombra, hogy megkapd a kódot. Mint látható, CSS-t is generál, de ez kikapcsolható a "Do not generate CSS" opció bejelölésével.

Ilyenkor egy tiszta HTML kódot ad:Kattints agombra hogy a vágólapra másolja.

Már ez is hasznos tud lenni, de az igazi ereje a táblázat vizuális szerkesztésében van, hiszen a bal egeret nyomva tartva kijelölhetők a cellák:majd egyesíthetők:Így akár ilyen táblázatok is előállíthatók:Érdekel a webfejlesztés, weboldalak készítése?

Kattints ide oktató videókért!

A cellák ugyanígy egyesíthetők is:És be lehet állítani a cellák hátterét, stb:Ha ugyanabban a böngészőben nyitod meg az oldalt később, akkor megőrzi az utolsó táblázatot. Sőt, van egy File > Save table menüpont, amellyel a saját formátumában lementheted és később ugyanitt a load-dal betöltheted bárhol, bármely böngészőben.