menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Vizuális weboldal, tartalom szerkesztés egyszerűen (2019.08.14)
Bejegyzések a témában:   webfejlesztes   html   css   javascript  
Hozzászólások
Egy időben meglehetősen népszerűek voltak a vizuális weboldal szerkesztők, amelyekkel kódolás nélkül lehetett weboldalakat készíteni, mintha csak a Word-ben gépelnénk be. Persze ez nem volt igaz teljesen, mert főleg a kezdeti időkben meglehetősen gyatra kódot generáltak az ilyen szerkesztők. Mára már vannak jobbak, de a népszerűségük drasztikusan csökkent, mert a megfelelő minőségi szintet még most sem képesek teljesen elérni.

Viszont egy dologra mindig is jók voltak, a kevésbé bonyolult, szöveges tartalmak előállítására formázásokkal, címsorral, stb., tehát mint például a Word-ben. Hiszen egy formázatlan, esetleg rosszul formázott szöveg masszát azért nem egy nagy öröm kézzel, kóddal formázni.

Erre képes a magyar nyelvű BlueGriffon is, amely ingyenes, de az ingyenes változatban nem minden érhető el, azonban a szövegek formázás megoldható vele könnyedén.

Valójában komplett weboldalak készítésére is alkalmas:De most a szövegszerkesztési képességei az érdekesek, amelyek elég jók, bal oldalon (és a szerkesztési terület felett) találhatók a formázási eszközök:Érdekel a webfejlesztés, weboldalak készítése?

Kattints ide oktató videókért!

Nagyon gyorsan formázhatók a szövegek, létrehozhatók listák, címsorok, stb.A nézet > nézet átváltása menüpontban (vagy F8) megkaphatjuk a HTML kódot, amely mint látható, egész korrekt.Innen csak ki kell másolni, de egyébként HTML fájlként is menthető (fájl > mentés vagy Ctrl + S) és később be is tölthető további szerkesztésre.