menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Windows Defender tippek - kivétel hozzáadása egyszerűen (2018.04.22)
Bejegyzések a témában:   windows   defender   biztonsag  
Hozzászólások
Egyre jobban teljesít a Windows Defender, amely Windows  7-en még mindig Microsoft Security Essentials néven érhető el. A használhatósága sem rossz, de azért van mit csiszolni rajta, amelyhez van pár ingyenes eszköz.

Az egyik a Defender Injector, amellyel egyszerűen vehetsz fel kivételeket. A felvett kivételeket a Defender nem vizsgálja, így ha korábban valamit tévesen problémásnak azonosított, akkor ezzel ez elkerülhető a jövőben.

Azonnali letöltésért kattints ide, ha nem működne, akkor ide. Ha egyik sem működik, akkor letöltheted a videotanfolyam.hu-n tárolt változatot is, kattints ide. Telepíteni nem kell, csak kitömöríteni és elindítani. Segítség kell a kitömörítéshez? Kattints ide.

Az elindítása után ilyesmit látsz:Első lépésként célszerű hozzáadni a jobb egeres helyi menühöz, amit megtehetsz az "Options" > "Add to file and folder context menu" választásával (kikapcsolni is itt kell).

Fájl, vagy mappa kivételként történő rögzítéséhez a program üres felületére kell húzni, vagy az "Add file", "Add folder" gombra kell kattintani:Eltávolítani a kivételek közül "Delete" gombbal lehet:De használható tetszőleges fájlkezelőből is, a jobb egérgombbal történő kattintással:"Add...": felvétel kivételként
"Remove...": törlés a kivételek közül

Mivel ez csak egy extra eszköz a Defender-hez, ezért természetesen magában a Defender-ben kerülnek végrehajtásra a műveletek, így ott is megjelennek a felvett kivételek.

Windows 10 esetén így érhető el:
  1. nyisd meg a Defender-t (alapvetően a tálcán jobbra lent találod)
  2. "Vírusok és veszélyforrások elleni védelem"
  3. "Vírusok és veszélyforrások elleni védelem beállításai"
  4. "Kivételek"
  5. "Kivételek hozzáadása vagy eltávolítása"
  6. itt is bármikor felvehetsz kivételeket mindenféle extra program nélkül (csak lényegesen körülményesebben)