menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Extrák és legjobb funkciók, amelyeket a Windows 10 ad (2019.08.05)
Bejegyzések a témában:   windows  
Hozzászólások

Tény, hogy a Windows 10 fejlesztése finoman szólva sem döccenőmentes, viszont az is tény, hogy az idők során rengeteg hasznos újdonsággal, extra funkcióval bővült.

Bár mindegyikről volt szó már korábban, most összefoglaló jelleggel nézzük át mik azok a hasznos dolgok, amelyeket a Windows 10 ad (biztos, hogy lesz ami kimarad).

Vágólap kezelő

A vágólap egyszerre csak egy kimásolt dolgot tárol, de a Windows + V billentyűkombinációval előhozhatók a korábbi előzmények. Részletek itt.

Emoji panel

OK, nem egy nélkülözhetetlen funkció, de például chat során hasznos az emoji panel. Windows + . (Windows plusz pont) kombóval előhívható.Az egérmutató már szanaszét állítgatható

Szín, méret stb. már beállítható minden extra program nélkül. Részletek itt.Windows Sandbox

Egy virtuális Windows-t hoz létre, amelyben elvégzett műveletek (szoftver telepítések, stb.) nincsenek hatással az igazi Windows-ra. Csak Pro vagy magasabb verzióban érhető el, de ha szeretnél ilyesmit bármilyen Windows-ra, akkor kattints ide. Sajnos jelenleg még sokaknál nem működik.

Éjszakai fény

"A képernyők kék fényt is kibocsátanak. amely zavarhatja az alvást. Az Éjszakai fény beállítás melegebb színeket jelenít meg, hogy Ön nyugodtabban alhasson." Keress rá a Start menüben, hogy "éjszakai".

Sötét alapú megjelenés

A Windows 10-ben egy ideje már a világ alapú megjelenés mellett a sötét is választható. Keress rá a Start-ban hogy "sötét mód".

Windows 10 automatikus zárolása ha nem vagy a számítógépnél

A Windows 10-nek van egy érdekes funkciója, amely lehetőséget ad az automatikus zárolására, ha nem vagy a számítógépnél. Részletek itt.

Képernyőkép készítő és szerkesztő

A "Metszet és vázlat" egy kellemes megoldás a képernyőképek készítésére és szerkesztésére. Start menüből elérhető.Vírusirtó és egyéb védelmi megoldások

A Windows 10 saját védelmi megoldásai már kellőképpen jók ahhoz, hogy rábízzuk a számítógépünk védelmét (részletek itt). Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a korábban Windows Defender, ma már Windows biztonság piacvezető vírusirtóvá lépett elő a Windows esetén. Ez azt jelenti, hogy a Microsoft adatai alapján 500 millió számítógép védelmét látja el.

Melyik program meríti jobban az akkumulátort?

A Windows 10 ezt is megmutatja, sőt, még az energiafogyasztási trendet is közli. Ez leginkább laptopok és tabletek esetén kulcsfontosságú kérdés és hasznos segítség. Részletek itt.

Csatolt telefon

A "Csatolt telefon" alkalmazás a Windows 10-zel jelent meg és lehetőséget ad bizonyos műveletek elvégzésére a csatol telefonon, mint például:

  • a telefonnal készített fényképek megtekintése számítógépen
  • SMS-ek elolvasása, írása
  • alkalmazás és egyéb üzenetek megtekintése
  • "Folytatás PC-n": láttál valami érdekeset egy weboldalon és inkább számítógépen néznéd meg? Akkor ez a funkció kell neked.

Részletek itt.

Fókuszsegéd

A Windows 10 fókuszsegéd 2018 április végétől érhető el a Windows 10-ben. A fókuszsegéd ahogy a nevében is benne van, segít az aktuális tevékenységre fókuszálni, legyen az munka, szórakozás, vagy bármi. Ezt a zavaró dolgok, értesítések kikapcsolásával teszi. Ráadásul szabályozhatjuk, hogy mely programok esetén kapcsolja ki az értesítéseket, még időzítve is, vagyis teljesen automatikussá tehető a működése. Részletek itt.

Személyre szabás

A Gépház  > Személyre szabást érdemes átnézni, mivel rendszeresen érkeznek kisebb-nagyobb újítások.