menü    videók      
Mit tanulnál?
Keresés:
videót kérek belépés regisztráció
 Termék tesztek, hírek, bemutatók  ✦  mobilok, okosórák, médialejátszók, stb.  ✦  kattints ide!
Így találhatsz olcsó, de mégis jó mobiltelefont (2018.03.14)
Bejegyzések a témában:   mobiltelefon  
Hozzászólások

Ha nem szeretnél sok tízezer, vagy pár százezer forintot költeni mobiltelefonra, de nem is szeretnél azért egy akadozós vackot venni, akkor sincs gond, mert szinte minden ártartományban vannak korrekt mobilok.

Hogyan keress?

Mindenképpen egy árösszehasonlító oldallal célszerű kezdeni, ez lehet a talán legismertebb, az arukereso.hu. Ha kiválasztod a " Mobiltelefon" kategóriát, akkor azonnal kapod a találatokat, amelyeket bal oldalon szűkíthetsz (ártartományra is).

Technikai dolgok, mi mit jelent?

Korábban már készült egy teljes sorozat a témában, itt találod.

20 000 Ft alatt

Sajnos 20 000 Ft-nál mindenképpen többet kell költeni, ha korrektül használható mobilt szeretnél. Ha az Árukeresőn beállítod a felső ár határt 20000-re, akkor azt látod, hogy csak négy magos, maximum 1 GB memóriával rendelkező mobilt találsz (jelenleg egy kivétellel, amely az "Ulefone U008 PRO" - 4 magos processzorral, 2 GB memóriával). Ilyen mobilt nem szabad venni már, ha értelmesen használni is szeretnéd. Arra persze elég lehet, ha csak telefonálni akarsz, meg esetleg emailezni és néha netezni. De sok alkalmazás használata egy időben nem lesz lehetséges, az Android memória hiányában bezárja azt, ami éppen a háttérben van.

30 000 Ft alatt

Viszonylag jelentős minőségi ugrást jelent, ha van legalább 30 000 Ft-od egy telefonra. 2 GB memória már nem elérhetetlen, viszont még mindig négy magos processzorral szerelt készülékeket találsz. De azért a +1 GB memória igen jótékony hatással van a használhatóságra. A kategória sztárja a Xiaomi, amely magyarországi szerviz és garancia háttérrel rendelkezik és meglehetősen kedvelt gyártó. Olvasd csak el a véleményeket!

40 000 Ft alatt

A 40 000 Ft az, amit mindenképpen érdemes rászánni egy okostelefon vásárlására. Ezért jelenleg már 8 magos processzorral, 3 GB memóriával rendelkező mobilt vehetsz, nem is egyet. Ez már korrekt teljesítményt ad az átlagos használathoz (amely alatt nem a legdurvább grafikájú 3D-s játékok értendők!). Ezen árkategória sztárja szintén a Xiaomi.

50 000 Ft alatt

De ha van még egy tizesed, akkor egészen jó mobilokat vehetsz. Itt már megjelennek a Magyarországon is ismert gyártók is komolyabb processzorral és 3 GB memóriával, de ha ehhez nem ragaszkodsz, akkor a Xiaomi itt is nagyon jó ajánlatokkal van jelen (mint a pl. nemrég megjelent Xiaomi Redmi 5 Plus, jó teljesítményű processzorral, 3 GB memóriával és 6"-os Full HD kijelzővel). Ha van rá 50 000 Ft-od, akkor azért nem kell sok kompromisszumot kötnöd. Természetesen bármennyi memória elhasználható és bármilyen teljesítményű processzor leterhelhető 100%-ra, de normális használat mellett ez nem fordul elő.


50 000+ Ft

Lehetne folytatni még, de talán 50 000 Ft-ig lehet azt mondani, hogy olcsó egy mobiltelefon. Persze mindenkinek mást jelent az olcsó és ha több pénzed van rá, akkor lesznek olyan jellemzők, amelyek jobbak, értelemszerűen. De reálisan nézve 50 000-60 000 Ft elég egy tényleg jó mobiltelefonra.

Fontos

Mindenképpen figyelj arra, hogy ne vegyél túl régi mobilt, hiszen arra már frissítések nem, vagy már csak rövid ideig érkeznek, így a biztonsági hibák is megmaradnak. Az Árukeresőn egyszerűen kiderítheted, hogy kb. mikor jelent meg az adott mobil, ugyanis egy kiválasztott mobil adatlapjának az alján van egy árgrafikon, amelyen látszik, hogy mikor jelent meg. Célszerű fél évnél nem régebbit venni.

Kínai webáruházakból rendelve sokszor lényegesen olcsóbban megveheted ugyanazt, viszont ennek megvannak a maga hátrányai. Részletek erről:

Kínai telefont vennél? Ezekre figyelj! 1. rész
Kínai telefont vennél? Ezekre figyelj! 2. rész

Gyárilag vírusos mobiltelefonok

Jelenleg a legjobb ár / teljesítmény / megbízhatóság arányt a Xiaomi mobilok adják. Az olcsóbb kategóriákban egyértelműen a legjobb választás egy Xiaomi mobiltelefon (de egyébként a felsőkategóriában is jelen van meglehetősen kellemes ajánlatokkal).